Meteen naar de inhoud

Capelle aan den IJssel

Wanneer u in Capelle aan den IJssel woont en u kunt niet in uw levensonderhoud voorzien, dan kunt u bij het UWV een bijstandsuitkering aanvragen. Dit doet u via werk.nl. Vervolgens beoordeelt de gemeente Capelle aan den IJssel of u aan alle eisen voldoet om een bijstandsuitkering te mogen ontvangen. Wanneer de gemeente Capelle aan den IJssel uw recht op een bijstandsuitkering heeft vastgesteld, dan is de gemeente Capelle aan den IJssel verantwoordelijk voor het betalen van uw bijstandsuitkering aan u.

Het kan zijn dat de gemeente Capelle aan den IJssel bepaald dat u geen recht heeft op een bijstandsuitkering. Wanneer uw aanvraag is afgewezen, kunt u hiertegen bezwaar maken bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Dit bezwaar moet u binnen zes weken indienen bij de gemeente. Bij het indienen van een bezwaarschrift bij de gemeente Capelle aan den IJssel kunnen wij u helpen.

Mocht u door het afwijzen van uw aanvraag voor een bijstandsuitkering door de gemeente Capelle aan den IJssel in financiƫle nood komen, dan kunt u bij de rechter vragen om een voorschot van uw bijstandsuitkering. Dit wordt een voorlopige voorziening genoemd. Wij kunnen u bijstaan wanneer u dit verzoek wilt indienen bij de rechter. Als de rechter dit voorschot voor uw bijstandsuitkering aan u toekent, dan moet de gemeente Capelle aan den IJssel alvast een deel van uw bijstandsuitkering aan u betalen.

Ook kan het zijn dat u wel een bijstandsuitkering heeft gekregen van de gemeente Capelle aan den IJssel, maar dat zij de uitkering verlagen of stopzetten. Ook dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken zijn ingediend. Als u hulp nodig heeft bij het opstellen en indienen van een bezwaarschrift bij de gemeente Capelle aan den IJssel, dan kunnen wij u hierbij helpen.

Verder kan het gebeuren dat u tijdens uw bijstand een boete opgelegd krijgt van de gemeente Capelle aan den IJssel. Wanneer u vindt dat deze boete onterecht is, dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Als u dit wilt, dan kunnen wij u helpen met het opstellen van dit bezwaarschrift en eventueel kunnen wij dit bezwaarschrift voor u indienen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. U heeft zes weken de tijd om dit bezwaarschrift in te dienen.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande vragen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben deskundige advocaten die gespecialiseerd zijn in bijstandszaken. U kunt contact met ons opnemen door middel van ons contactformulier. Belt u liever, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 010-4420888. U staat er dan niet-langer alleen voor.

Wilt u dat wij namens u bezwaar maken bij de gemeente? Vul dan ons contactformulier bezwaar maken in. Dan nemen wij contact met u op en kijken wij direct wat wij voor u kunnen betekenen!